✔ Snelle levering ✔ Geweldig assortiment ✔ Veilig betalen! ✔ 24/7 klantenservice

Alles over padelbanen

Padel is razend populair de laatste jaren. Het is de snelst groeiende sport wereldwijd. Het wordt in bijna ieder land gespeeld. Ook in Nederland groeit padel iedere dag en dit zal blijven groeien. Padel is een bal- en racketsport en wordt gespeeld op een padelbaan. Wij leggen in deze blog graag wat meer uit over padelbanen.

Wat is een padelbaan?

Padel is een bal- en racketsport. Het is een kruising tussen tennis en squash. Zo mag de bal net als bij tennis slechts 1x het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant gespeeld mag worden. Een tennisbaan heeft daarentegen geen wanden. Een padelbaan heeft wel wanden. Net als bij squash mag er gebruik worden gemaakt van deze wanden. Het oppervlakte wat de bal moet raken, mag zowel de grond zijn als de wand.

Een padelbaan is dus een soortgelijke baan als een tennisbaan, maar dan heeft deze wanden. Bovendien is dit speelveld ook een stuk kleiner. Een speelveld ziet er zo uit: 

padelbaan

Wat zijn de afmetingen van een padelbaan?

Een padelbaan is dus een stuk kleiner als een tennisbaan. Deze baan is namelijk 10 meter breed en 20 meter lang. Doordat deze baan niet zo heel groot is, hoeft er een minder grote afstand gelopen te worden. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger op de sport uit te oefenen. 

Waarvan worden padelbanen gemaakt?

Een baan bestaat altijd uit wanden en hekwerk. De wanden zijn altijd gemaakt van glas. Het hekwerk wordt gemaakt van verschillende materialen. Zo worden de profielen van aluminium gemaakt en het gaas wordt van staal gemaakt. Bij de sport mag er dus gebruik worden gemaakt van deze wanden.

Kampioenshop: De aanbieder van padel rackets!

Kampioenshop is een webshop met een prachtig aanbod van padel rackets. Deze rackets zijn van verschillende merken, zoals: Teloon, Pure 32, CameWin en nog veel meer! Op zoek naar een padel racket? Bekijk eens onze webshop!